Mikäli omat idea loppuu kesken, koska koiranne oppivat niin nopeasti naksuttelun hauskuuden, tässä muutama esimerkkitemppu omalle koiralle opetettavaksi. Tehtävät on jaettu esimerkkikriteereihin, eli osasuorituksiin. Huom! Listaamani kriteerit ovat vain esimerkkejä: koska koirat ovat hyvin erilaisia, toisen kanssa voi tehtävän mennä isommissa palasissa eteenpäin kuin toisen kanssa! Muistakaa siis miettiä, kuinka pienii palasiin tehtävä tulee juuri teidän koirallenne pilkkoa.

Muistakaa kaikkien tehtävien kohdalla muutama tärkeä seikka:
- mieti tarkasti ennen harjoittelun aloittamista, mitä koiran tulee harjoituksessa tehdä, missä kriteerissä olet menossa - ja palkkaa salamannopeasti aina ja vain oikeista suorituksista
- harjoittelu on palkitsevaa, kun harjoituskerrat ovat tarpeeksi lyhyitä, niitä on tarpeeksi usein ja onnistumisia tulee paljon
- harjoitukset n. 10 toiston sarjoissa; sarjojen väleissä tauko. Pitkä tauko (useampi tunti tai esim. aamusta iltaan viimeistään 10 * 10 harjoitteen jälkeen)
- pilko pöydälle valmiiksi kymmenen 10 namin pino ja laske käteesi valmiiksi 10 namia (= yksi sarja) - näin on helppo pysyä laskuissa tehdyistä harjoitusmääristä
- paljon toistoja ennen kriteerin vaikeuttamista (niin, että useassa 10 toiston sarjassa vähintään 8/10 menee oikein)
- jos kriteerin vaikeuttamisen myötä koira ei enää osaakaan tarjota oikeaa suoritusta, palaa takaisin päin (ainakin edelliseen kriteeriin, mahdollisesti jopa kaksi kriteeriä - tämän koira osaa varmasti ja saa siitä onnistumisentunteita = namia)
- muista tehdä harjoituksista yllättäviä: eri paikoissa, eri aikaan päivästä, erilaisilla alustoilla jne. Näin varmistat ettei koira jumittaudu tehtävään tietysti ympäristössä, muttei muualla (esim. kosketusalusta aina vain olohuoneen matolla ja sinä istumassa samassa kohtaa sohvan reunalla)

HELPOT
Näitä tehtäviä koira usein tarjoaa itsekseen

Silmiin katsominen
- Tätä teidän kaikkien koirat tarjoavat automaattisesti, joten siitä on helppo aloittaa.
- Odotatte tekemättä mitään ja heti kun koira katsoo silmiin, *naks* ja palkka. Toistoja.
- Voitte liittää tehtävään myös käskysanan: "katso" - (koira katsoo) - *naks* ja palkka.
- Huomatkaa, että kun olette liittäneet tehtävään käskysanan ja harjoitelleet sitä esim. 10 * 10 toiston pätkän tai niin kauan, kun huomaatte koiran alkavan älytä käskysanan, tehtävän ja palkan yhteyden, *naks* ja palkka tulee jatkossa vain käskystä tapahtuvasta katsomisesta.

Istuminen/maahanmeno
- Naksu toiseen käteen - namit toiseen ja olette tekemättä mitään
- Sekä istuminen että maahanmeno ovat koiralle niin luontaisia toimintoja, että odotettuanne hetken ne tarjoavat teille suoraan oikeaa tehtävää.
- Käytännössä harjoittelu menee usein niin, että ollessanne tekemättä mitään, koira yrittää ensin saada nameja namikädestänne, häslää edestakaisin, tuijottaa teitä silmiin, ehkä vinkuukin vähäsen ja lopulta, kun ei enää keksi mitään, mitä yrittäisi, istuu tai menee maahan - *naks* ja palkka!
- Taas maltatte odottaa saman show'n, ja kun koira lopulta tylsistyy ja istuu/menee maahan - *naks* ja palkka!
- Toistoja
- Käskysanan liittäminen. Toistoja.

KESKIVAIKEAT

Näissä koirat eivät tarjoa suoraan oikeaa tehtävää, mutta pienistä osista rakentamalla tai tarkasti luonnollisesta käytöksestä poimimalla tehtävä saadaan syntymään.

Kosketuskeppi
- Kuten reeneissä käytiin läpi.  Kriteereinä esim.
1) katsominen kepin suuntaan (pois päin namikädestä),
2) katsominen keppiin,
3) kurottautuminen keppiä kohti,
4) askel keppiä kohti,
5) useampi askel keppiä kohti,
6) kepin hipaisu nenällä
7) kepin varmempi koskeminen nenällä
8) nenän pitäminen kepissä jonkin aikaa
(9) käskysanan liittäminen tehtävään)
Kosketuskeppi on hyvä pohja monelle tempulle: valojen pois/päälle laittaminen, eri ruumiinosien koskeminen (pusu poskelle, varpaat, sormet ja niiden tunnistaminen nimeltä jne.), hissin napin painominen

Tavaroiden nostaminen ja antaminen käteen

Tavaran ravistaminen
Tästä saa hauskan tempun yhdistämällä edelliseen: koira nostaa vaatteen pyykkikorista, pitää sitä suussaan, ravistaa sen käskystä ja antaa sinulle käteen.

Ravistelu
Koiran opettaminen ravistamaan itsensä auttaa pesun jälkeisessä kuivaamisessa!

Ympäri pyörähtäminen (oikean kautta - vasemman kautta) / peruuttaminen

Sukan vetäminen pois ihmisen jalasta

VAIKEAT
Näitä koira ei automaattisesti tarjoa ja osa tehtävistä saattaa olla koirille hankalia suorittaa esim. tasapaino- tms. vaatimusten takia

Hyppääminen käsistä tehdyn renkaan läpi / jalkojen pujottelu / kahdeksikko jalkojen ympäri
Nämä vaatiivat apukäsiparia

Kuoleminen / kieriminen

Ryömiminen

Oikea / Vasen (pään kääntäminen oikeaan suuntaan)

Pään nyökyttäminen

Oravana istuminen / kerjääminen

Niiaaminen (etupää alhaalla ja peppu ylhäällä)