Alkeiskurssin kolmannella treenikerralla alkuverryttelynä muisteltiin palkkaamisen ja moivoinnin perusteita monipuolisella leikillä sekä välineellä (lelu, nami) että ilman.

Pikkupennut jatkoivat putkiharjoittelua - ensin suoralla ja pikku hiljaa U-muotoon muuttuvalla putkella. Uutena esteenä pikkupennut harjoittelivat pussia, jonka kangasta laskettiin ja nostettiin edistymisen ja uskalluksen lisäännyttyä.

Myös nuoret koirat kertasivat putkisuoritusta. Uutena asiana putkeen lähetykseen yhdistettiin takaakierto tai pari. Takaakiertoharjoittelun ohessa ohjaajat harjoittelivat oikea-aikaisen ja -muotoisen valssin tekemistä. Treenikerran lopuksi kerrattiin keppikujaa ja rengasta muutamalla toistolla hurjasti palkaten.

Kotiläksyksi kolmannelta treenikerralta tuli kädenseuraamisharjoitus, joka luo pohjaa paitsi yleisesti ohjauksen lukemiseen, erityisesti niille ohjauksille joissa kädet  ovat pääosassa (esim. poispäin- ja sylikäännöt). Mallia käsiohjauksesta pyörimiseen antaa sekä minien vuoden 2011 SM-kultamitalisti Neon ja ohjaajansa Jenna Caloander Neonin ollessa 5,5, kuukauden ikäinen (erit. ajasta 0:50 -->) että saman ohjaajan toinen koira Wii. Tässä videossa Wii mm. kiertelee saapasta. Jennan ja shelttien muita hauskoja videoita: pikkupentu menee putkeen (Neon 3 kk; huomioi harjoitteen variointi etäisyyttä, kulmaa ja palkan paikkaa vaihtelemalla), kontaktitreeniä kosketusalustalla (erit. niille, jotka sellaisen apuvälineen käyttöä miettivät) ja  ohjaajan liikkeeseen reagointia.

Lisäksi jokaisen alkeiskurssilaisen seuraavien muutaman viikon proektina on käydä apuohjaajan tukemana omatoimisesti läpi kaikkien Ojangon kuuden agilitykentän putket ja pussit. Näin koirat saavat jo harjoittelun alkuvaiheessa mahdollisimman monipuolisesti kokemuksia erilaisista esteitä hieman erilaisissa ympäristöissä.

Huom! Sunnuntain treenikertojen aikataulu muuttuu. Pikkupennut treenaavat klo 17-18 ja nuoret koirat klo 18-19. Näin ehdimme alta pois, ennenkuin pelastuskoiraharrastajien ammunnat alkavat Ojangossa klo 19.