Blogi yrittää sinnikkäästi pysyä perässä tihenevässä treenitahdissa. On tää kesäaika kiireistä!

Alkeiskurssin viidennellä treenikerralla harjoiteltiin ympyrätyöskentelyn alkeita ja lelulle irtoamista ympyrällä. Ao. kuviosta poiketen kierrettävänä oli pelkät neljä siivekettä.

Tavoitesuorituksessa, kun ohjaajan käsi on lähellä, koira pysyy lähellä (sisäkehällä poissa esteiltä) ja kun käsi ojentuu irti vartalosta, koira pysyy ympyrällä etäällä ohjaajasta (suorittaen esteet). Ohjaustreenin lisäksi ko. harjoite vahvisti estevarmuutta, sillä harjoituksessa palkkaa tulee usein. Varokaa huonon esteosaamisen kompensointia ohjausta huonontamalla: Aina, kun teistä tuntuu siltä, että haluaisitte työntää koiraa ulkokaarelle oman työntävän liikkeen avulla, tulee hälytyskellojen soida ja kaiken energian keskittyä oikea-aikaiseen palkkaamisen oikeasta paikasta.
 
Viidennellä treenikerralla harjoittelimme myös takanaleikkausta koiran edetessä suoraan palkalle (tai putken kautta palkalle). Yksi mahdollinen hyppyneliötä hyödyntävä harjoite takanaleikkauksien ja valssien harjoitteluun voisi näyttää esimerkiksi tältä.

Viidennellä treenikerralla käytiin teoriassa läpi äänen merkitystä ohjauksen elementtinä ja sanallisten käskyjen merkitystä agilityohjauksessa. Kertasimme mm. perusteita suoritus- ja estekäskyjen valintaan ja tarkoituksenmukaiseen käyttöön liittyen.

Lukuehdotuksena Canis-lehdessä julkaistu Janita Leinosen ja Jaakko Suoknuutin artikkeli Agility kulmakivet.