(lisätty 20.6.2012)

Alkeiskurssin 8. treenikerralla hyppytekniikkaharjoituksena oli hyppykaari kolmella hypyllä kumpaankin suuntaan. Pienimmästä tuhisijasta Milosta alkaen kaikki etenivät kaarella hienosti ja itsenäisesti. Jes! Oikeansuuntainen palkkaus alkaa tosiaan tuottaa tulosta! :)

Oikea-aikainen ja oikean suuntainen palkkaus kunniaan: Muistakaa erityisesti kaariharjoituksissa se, että ette "etsisi oikotietä onneen" ja kompensoisi koiran huonoa esteosaamista ohjausta huonontamalla (yksi askel lähemmäs hyppyä, oma keho plokkaa väärältä puolelta menon tai ohi tulemisen jne.). Keskittykää sen sijaan vahvistamaan koiran esteosaamista palkkaamalla sitä tehtävän vaikeimmasta kohdasta. Yleensä vaikein kohta on kaaren ääripiste, jossa ohjaajan ja koiran etäisyys on suurin. Yksittäisten estesuoritusten osaamispuutteisiin tulee aina tarttua HETI tehokkaalla, oikea-aikaisella ja oikean suuntaisella palkkauksella -  EI KOSKAAN ohjausta huonontamalla. 

Treenikerralla harjoiteltiin pöydälle irtoamista, keppikujaa sekä rengasta. Esimerkki keppikujan ja hyppykaaren yhdistävästä harjoituksesta alla.

Alla muutama radanpätkä, jossa kerrattiin peruspuolenvaihtoja ja leikkauksia, valssia, takana leikkausta ja pers'jättöä. Lisäksi ensimmäiseen rataan sisältyi kontaktisuoritus sekä pituuseste, jota ei olla usein harjoiteltu. Toisella radalla harjoiteltiin pussisuoritusta ja pers'jättöä.