Tässä ratapiirrustus maanantain harjoituksista.

Tällä kertaa (teiltä salaa, ihan huomaamattanne) teimme niinkin "ylevää" rataa kuin vuoden 2008 SM-kilpailujen medien joukkueradan ensimmäistä puolikasta. Olisiko suhtautumisenne tähän treeniin ollut hieman erilainen, jos olisitte alusta asti tienneet kuinka "vaikeasta" radasta onkaan kyse?! :)

Kuten huomaatte, samat esteet siellä SM-kisoissakin on käytössä, joten se että radat vaikeutuvat, ei saa suoritustanne haitata!

Yllä olevasta kuvasta poiketen putken (7) sai ohjata kumpaan tahansa päähän ja muurin (10) jälkeen hypättiin vielä este (11) kuvan mukaisesti.

Tärkeitä asioista muistettavaksi suunnitellessanne tämän radan suoritusta

  • Mieti, mitä koira näkee tullessaan alas esteeltä. Koirat yleensä automaattisesti lähtevät sinne, mitä ne näkevät esteeltä alas tullessaan. Tästä syystä on tärkeää, että alussa koiran nenä osoittaa putken (2) oikeaa päätä eikä esimerkiksi puomille (8). Koira ei siis lähtiessään ole suorana esteen (1) takana vaan viistosti, katse kohti putkea (2).
  • Esteeltä (3) alas tullessaan koira ei näe estettä (4) sellaisena, että se näyttäisi sen silmään seuraavana vuorossa olevalta hypyltä. Tässä kohtaa on tärkeää ohjata koiraa tarkasti, sekä oikealla kädellä että äänellä tarpeeksi ajoissa.
  • A-esteellä ei saa kiirehtiä renkaalle, vaan kontakti tulee suorittaa kunnolla
  • Jos rengas tuntuu vielä epävarmalta, tulee sille edetä rauhassa. Ehdottomasti tärkeämpää on oikea suoritus kuin kova vauhti. Tässä lajissa vauhti ei yleensä korjaa virheitä! :)
  • Mikäli ohjaatte putken (7) putken oikeaan päähän, tulee koira suoristaa aiemmilta harjoituskerroilta tutulla "vekillä" ennen puomille nousua. Tämä on tärkeää erityisesti isojen koirien kanssa, jotka kovassa vauhdissa helpommin horjahtavat alas puomin ylösnousulta.
  • Kunnon palkka puomilla (8) ja kahden käden ohjaus putken (9).
  • Lopussa täytyy muistaa ohjata koiraa loppuun saakka, jotta myös viimeinen hyppy (11) tulee suoritettua

***

Tällä kertaa omatoimisina esteinä olivat jälleen kerran kepit, sarjaeste kolmella hypyllä ja kaksi, toisiaan vastakkain olevaa hyppyä, joissa oli tarkoitus tehdä kahdeksikkoa ja harjotella takaakiertoa. Kaikilla takaakierto sujui jo hyvin, mutta lisätreeni ei tietenkään ole pahitteeksi, jotta varmuutta ja suoritusnopeutta saataisiin lisää.