(lisätty 20.6.2012)

Alkeiskurssi lähenee loppuaan ja on uskomatonta nähdä, miten paljon koirat ja ohjaajat ovat oppineet parin kuukauden aikana! Kaikkien kurssin koirien motivaatio oman ohjaajan kanssa työskentelyyn on parantunut merkittävästi. Myös palkkauskeinovalikoima on monella koirilla laajentunut kurssin aikana moninkertaiseksi testitilaisuuteen verrattuna. Monipuolinen palkkaaminen on tehnyt myös sen, että koirat hakeutuvat aktiivisesti esteille kentällä vapaana ollessaan tarjoten mitä erilaisempia toimintoja. Juuri tätä me tavoitellaan - ope on innoissaan! :)

Alkeiskurssin yhdeksäs treenikerta oli aurinkoisen kuumana sunnuntaina kentällä nro 4. Treenikerralla tutustuttiin kelloajatteluun monipuolisten lähestymiskulmien harjoittelussa ja estevarmuuden vahvistamisessa. Muistutuksena koiran estevarmuuden osatekijät.

Eri lähestymiskulmien harjoitteluun auttaa kelloajattelu: ajattele esteelle meno (hyppyesteen ponnistuspaikka, putken/pussin sisäänmenoaukko, ensimmäinen keppiväli, kontaktiesteen ylösmeno jne.) kellon keskipisteenä. Huolehdi, että toistoja tulee kaikista kellonajoista aloittaen helpoimmasta (klo 12) 90-asteen kulmiin (klo 9 ja klo 15) ja vaikeimpaan kulmaan (klo 18). Alla oleva kuvio havainnollistaa asiaa.
Kellomallin soveltamista harjoiteltiin suoraan putkeen menolla ao. kuvion osoittamilta esteiltä 1-10.
 
Uusista esteistä yhdeksännellä treenikerralla otettiin hakeutuminen puomille. Puomin ylösmeno oli ohjattu minikokoiselle pöydälle ja koira lähetettiin esteen kautta hakeutumaan puomin ylösmenon kautta pöydälle.