Tänään reeneissä, tulevan viikonlopun MM-kisojen hengessä, tehtiin heinäkuisten MM-karsintojen medien agilityrataan perustuvaa tehtävää. Yllä A.Hansenin karsintarata heinäkuulta ja alla junnujen reenirata maanantailta





Harjoitus tehtiin kahdessa osassa; ensimmäisellä kierroksella esteet 1-9; toisella kierroksella esteet 8-17. Huomioita ensimmäisestä radan pätkästä:

  • monella koiralla meinasi vauhti kiihtyä ja kaarre hypyltä (2) A-esteelle (3) tulla niin jyrkäksi, että vaara sivusta suistumiselle A:n ylösnousussa oli todellinen. Tätä pystyy välttämään esimerkiksi hiljentämällä koiran vauhtia A-esteelle (3) tultaessa tai suoristamalla koiralle suoran nousulinjan A-esteelle tekemällä pienen kulman hypyn (2) jälkeen.
  • pituusesteellä (4) kaikki olivat hyvin ohjaamassa kohti takaakiertohyppyä (5), ja kaikille koirille käännös tuli tiukaksi; hyvä!
  • Keinu (7) tarkasti! Mielummin hitaasti, rauhassa ja varmistaen, kuin hätiköiden ja lentokeinulla. Jos olette opettaneet koiranne pysähtymään keinulla käskystä, sanokaa se käsky oikeassa kohtaa ja tarpeeksi selvästi. Takaaleikkaus keinulla (7) on hieman riskialtis (ja usein hidastaa turhaan koiran etenemistä), ellei keinu ole tosi varma este.

Huomioita toisesta radan pätkästä:

  • Putkeen (10) ohjaus onnistui parhaiten niiltä koirakoilta, joiden ohjaaja valssasi hypyn (8) tai hypyn (9) edessä. Ohjaaminen putkeen (10) hyppyjen (8-9) vasemmalta puolelta vetää koiria turhan paljon hypyn (9) edessä houkuttelevalle puomille. Lisäksi takaaleikkaus putkella on haastavampi ohjausratkaisu kuin valssi ennen sitä + ohjaus putken oikealta puolelta.
  • Kaikilla esteillä, esimerkiksi puomille (13) tultaessa estekäsky tulee sanoa riittävän ajoissa eli yleensä jo koiran ollessa suorittamassa edellistä estettä. Näin rata etenee sujuvasti, eikä salamannopeille koirille jää aikaa keksiä omia reittejä, haukkua ohjaajalle tai muuten katsella epätietoisesti ympärilleen. Mitä aiemmin koiralle kertoo, sekä käskyillä että vartalon liikkeellä, minne ollaan menossa, sitä sujuvampia ja nopeampia suorituksia saadaan aikaan.
  • Puomisuoritus muistin virkistämiseksi: ylösmenokontakti kunnolla - täysillä loppuun saakka - alastulokontaktilla seis. Ei hissutteluja ja himmailuja puomilla tai ennen kontaktialuetta, vaan täysillä kontaktilta toiselle. Monet olivat kiinnittäneet tähän huomiota sitten viime reenien ja suoritukset näyttivät aivan erilaisilta; hienoa!! :)
  • Putkeen (14) lähetyksen jälkeen nopea siirtyminen renkaan (15) vasemmalle puolelle ja jopa sen taakse ainakin niiden koirien kanssa, joilla rengasharjoittelu on vielä kesken
  • Kepit rauhassa ja tarkasti ja muistakaa joko a) jättää koiralle tilaa hakea itse kepeille tai b) auttaa koiraa löytämään oikea väli kuitenkin niin, ettette estä koiran suorittamista jäämällä tielle liian lähelle keppejä. Tänään erityisesti keppisuoritukset jäivät mieleen; kaikilla suoria keppejä reenanneilla on harjoittelu tämän esteen osalta tosi hyvässä mallissa! Ootte te niin hyviä!! :)
MUISTAKAA KESKIVIIKON HARKKAKISAT; Nähdään klo 17:30 Ojangossa!
ROKOTUSTODISTUKSET MUKAAN!!


Ja muistutus myös agilityvuoden huipentuma: agilityn MM-kisat jäähallissa viikonloppuna!
Toivottavasti mahdollisimman moni on ilmoittautunut töihin kisoihin!