Tänään reeneissä teimme tällaista radanpätkää:



Tämän päivän tekeminen aloitettiin kuuden esteen sarjalla esteillä 7-11, ja vielä este 7 viimeiseksi toiselta puolelta. Harjoituksen aiheena oli putkeen lähettäminen sekä valssaus. Näitä oppeja käytettiin niin mallikkaasti rataa tehtäessä, että eipä tullut virheitä tässä kohtaa. Hienoa!

Radalla kinkkiset kohdat alkoivat heti alussa esteillä 1-2. Välistäveto esteiden 1 ja 2 välissä pitää tehdä tarkasti ja kääntää koira esteelle (2) vasta, kun olette nähneet sen tulevan välistä esteiden etupuolelle. Putken (3) ja keppien (4) väliin valssaus. Ohjaus kepeille (4) rauhassa ja tarkasti. Hidastamiskäskystä voi tässä välissä olla paljon hyötyä. Muista jättää koiralle tilaa hakeutua kepeille tai auttaa sitä vetämällä selkeästi oikeaan väliin.

Esteellä (5) tarkka ohjaus jo ennen hyppyä, jotta koira ei laskeudu liian pitkälle esteen (5) taakse. Putkeen (6) ohjatessa tulee rintamasuunta olla selkeästi putken suuntaa kohti, ja liikaa kiirehtimistä eteenpäin pitää välttää, ellei putki vedä kunnolla. Esteet 7-11 tarkasti, kuten alussakin. Riippuen koiran nopeudesta, esteen (10) jälkeen voi valssata, jolloin ohjaus esteeltä (11) A-esteelle (12) tulee helpommaksi. Mikäli esteen (11) ohjaa vasemmalta puolelta, tulee koiralle jättää tarpeeksi tilaa esteen (11) taakse.